16 Ocak 2009 Cuma

Tehlikeli Blogger

Belçika savunma bakanı Pieter De Crem’in Amerika ziyareti sırasında gittiği bir Belçika barında geçirdiği gece barda çalışan Nathalie Lubbe adlı blogcu tarafından yazılınca ortalık karıştı. Bar çalışanı Nathalie Lubbe kovuldu, bakan abuk subuk açıklamalar yaptı, Belçikalı blogcular yaşananlara kızgın.



Belçikalı blogcu Nathalie Lubbe Pieter pazartesi akşamı New York City’de bartender olarak çalıştığı bara gelen savunma bakanı De Crem’in çok sarhoş olduğunu ve kendisini rahatsız edici hareketlerde bulunduğunu yazdı. Nathalie Lubbe bir kaç gün sonra patronuna gelen bir telefon sonrasında işten çıkarıldı. Savunma Bakanı Pieter De Crem ise Nathalie’nin kovulmasıyla ilgisi olmadığını savundu.

Nathalie’nin yazısının önce bloglar daha sonrada ana akım medyaya sıçramasıyla ortaya çıkan olay sonunda bakan De Crem Belçika Parlamentosu’nda kendini savunmak zorunda kaldı. Bar sahibiyle yapılan telefon görüşmesini doğrulayan bakan konuşmada Nathalie’nin kovulmasıyla ilgili bir konuşma geçmediğini savundu. Savunmasında bloglamanın tehlikeli bir fenomen olduğunu söyleyen bakan Belçikalı blogcuları kızdırdı. When Everyone Is A Blogger, Nothing You Say Is Off The Record başlığıyla habere yer veren TechCrunch’ın bazı okurları ise Nathalie’nin müşteri gizliliğini hiçe saymasından ötürü böyle bir yaptırımla karşılaşmasının normal olduğunu savunuyor.


* http://www.blogkazani.com/departman/herkes-bunu-konusuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder